Rechtbank: stem bij verkiezingen voor waterschap is veilig

Rotterdam. Het stemgeheim bij de waterschapsverkiezingen is voldoende gewaarborgd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag gisteren geoordeeld in een kort geding, aangespannen door de stichting `Wij vertrouwen stemcomputers niet`. De verkiezingen beginnen morgen. Volgens de stichting kan het bedrijf dat de stemkaarten voor de waterschapsverkiezingen drukt iedere uitgebrachte stem naar de kiezer herleiden. De Unie van Waterschappen, het samenwerkingsverband van waterschappen, acht het systeem om per brief te stemmen veilig genoeg. Zo wordt alle vertrouwelijke informatie versleuteld en na het drukken van de stemkaarten vernietigd. Slechts enkele medewerkers, verspreid over verschillende partijen, hebben de beschikking over een deel van de informatie.