Radio Voorkeur

OBA Live. Petra Possel in gesprek met socioloog en publicist Dick Pels, naar aanleiding van zijn boek Opium van het volk waarin hij probeert te verklaren hoe het kan dat Nederlanders sinds de jaren 60 eerst van God los wilden raken en nu meer dan ooit verlangen naar religie en zingeving. Radio 5, 19.02-21.00u.

Avondconcert. ‘Samenvatting’ van de Nederlandse Muziekdagen 2008. Deze muziekdriedaagse voor nieuwe Nederlandse muziek werd dit jaar geprogrammeerd door componist, dirigent en dichter Micha Hamel. Reportages, interviews en opnamen van premières van werken van o.a. Martijn Padding, Jan Vriend, Calliope Tsoupaki, Theo Loevendie, Reza Namavar, Richard Rijnvos en Daan Manneke. Presentatie: Hans Haffmans. Studiogast: Micha Hamel. Radio 4, 20.00-23.00u.

Casa Luna. Harm Edens praat met Joep Bor, raga-expert en artistiek adviseur van het India Festival, dat vandaag begint. Hij is ook bijzonder hoogleraar Extra-European performing arts studies in Leiden en auteur van een standaardwerk over de geschiedenis van de Indiase strijkinstrumenten. Zelf bespeelt hij de sarangi. Radio 1, 0.02-0.45u.