Oekraïne stelt verkiezingen uit

Oekraïne stelt verkiezingen uit Kiev, 12 nov. Oekraïense parlementsleden in gevecht tijdens een zitting vandaag. Het land verkeert al weken in een politieke crisis. Vorige maand ontbond president Joesjtsjenko het parlement na mislukte pogingen om de coalitieregering met premier Timosjenko te lijmen. Joesjtsjenko schreef nieuwe verkiezingen uit voor december. Gisteren stelde hij die tot nader orde uit wegens de financiële crisis in het land. De parlementsvoorzitter, een medestander van Joesjtsjenko, werd vanochtend ontslagen wegens wangedrag. Foto’s AFP Deputies of Ukrainian Parliament collect a broken glass after a fight during the session in Kiev on November 12, 2008. Ukraine's President Viktor Yushchenko indicated Tuesday that Ukraine's early legislative elections would now be delayed until next year, amid a power struggle with his prime minister in the crisis-hit country. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY AFP