Nog zachter

De komende dagen wordt het, zowel overdag als ’s nachts, nog iets zachter dan het vandaag eigenlijk al was. Bij deze zachte omstandigheden laat dan vooral morgen de zon zich zien.

Volgens het langjarig gemiddelde zou de temperatuur in het tweede decade van november moeten uitkomen op 8,8 graden. Vanzelfsprekend ligt de ‘normale’ minimumtemperatuur een stuk lager. Deze is namelijk 3,2 graden.

Komende nacht daalt de temperatuur in het oosten wel tot rond 3 graden. Hier komt het op een aantal plaatsen ook tot vorst aan de grond. Langs de westkust is het met 5 tot 7 graden een stukje zachter. Verder lost de bewolking vanavond in vrijwel het hele land op. Alleen in het oosten en noordoosten blijft het langer bewolkt.

Bij nauwelijks wind ontstaat vooral in het binnenland mist. Ook morgen blijft het in het noordoosten en langs de oostgrens vrijwel de hele dag bewolkt. Op andere plaatsen is er na het oplossen van de mist veel ruimte voor de zon. Die wordt in de loop van de dag wel minder, omdat er enkele stapelwolken ontstaan.

Bij een overwegend matige zuidwestenwind wordt het 10 of 11 graden. Na morgen wordt het met middagtemperaturen rond 12 graden nog iets zachter. Bewolking overheerst en het blijft veelal droog. Alleen op vrijdag valt er gedurende de ochtend in het oosten nog wat regen.