Internet Weblog van de dag

A Child’s Wish van Waris Hussein, uit 1997.’

Dagboek van een stervende ballerina. Amir Swaab uit Amsterdam mailt een filmvraag:

‘Wij zoeken de titel van een film die gaat over een blond meisje (puberleeftijd) dat lijdt aan kanker en een dagboek bijhoudt over haar leven. Haar vriendinnetje leest het dagboek voor, blijkt aan het einde van de film. Het blonde meisje danst en wil ten koste van een conflict met haar ouders nog per se iets doen. Of dat nou een optreden was of een auditie weten we niet meer. Ze mag verder op een zeker moment kiezen voor een chemokuur, maar verkiest te sterven, wat ze aan het einde dan ook doet. Het zou om een waar gebeurd verhaal moeten gaan.’

Filmkenner Hans Beerekamp antwoordt: ‘Klinkt als een behoorlijke draak, en ik denk dat we inderdaad moeten zoeken in de categorie ‘waar gebeurde’ televisiefilms. Ik ben daar slecht in thuis, maar laten we het proberen.Omdat googlen op combinaties van de woorden ‘diary’, ‘cancer’ en ‘ballet’ weinig opleverden, ben ik het van een andere kant gaan proberen. In de ‘power search’ van imdb heb ik alle Amerikaanse televisiefilms van tussen 1980 en 2010 geselecteerd, waar het trefwoord ‘cancer’ aan hangt. Dan dient zich al snel een televisiefilm aan over een blond tienermeisje dat aan kanker sterft: A Child’s Wish van Waris Hussein, uit 1997.’

Lees meer over deze filmof stel ook een vraagop nrc.nl/filmvragen