Bank geeft bonus bij opnemen sabbatical

Dublin. De Ierse bank Permanent tsb hoopt de personeelskosten te verlagen door werknemers geld te bieden als ze een sabbatical opnemen. Dat bevestigde een woordvoerder van de bank gisteren naar aanleiding van een bericht in de krant Irish Times. Permanent tsb, een divisie van verzekeringsgroep Irish Life & Permanent, biedt 20.000 euro aan werknemers die twee jaar onbetaald verlof opnemen. Werknemers die drie jaar iets anders gaan doen krijgen 35.000 euro mee. De bank verwacht dat vooral jongere werknemers gebruik zullen maken van de regeling. Irish Life & Permanent maakte in augustus bekend dat de winst in het eerste half jaar met 7 procent was gedaald. Voor het volledige jaar 2008 voorspelde het bedrijf een winstdaling van 10 procent. Het bedrijf hoopt als de economie weer aantrekt de werknemers weer in dienst te kunnen nemen.