3 beschermen

Ook in het geel, groen en zwart www.shuella.com

Schoenenparaplu

Shuella, www.shuella.com, zo’n 40 euro, excl. verzendkosten

Een goede paraplu houdt je kleding best droog, maar die schoenen, die zijn altijd de dupe. Eén auto die hard door een plas rijdt als jij langsloopt en je sopt de rest de dag in je schoenen. Je kunt natuurlijk regenlaarzen aantrekken, maar die zijn niet voor elke gelegenheid geschikt. Solliciteren in kaplaarzen? De Amerikaanse Rebecca Miller baalde ervan dat ze niets modieus en toch functioneels kon vinden om haar schoenen tegen regen te beschermen. Daarom ontwierp ze zelf iets: de Shuella, van shoe umbrella. De plastic beschermhoezen passen om schoenen van alle hakhoogtes. Je krijgt de Shuellas in een tasje met een rits. Daarin zit ook een doekje om ze mee af te drogen. De kleuren roze, geel en appelgroen waarin ze te verkrijgen zijn geven wat glans aan regenachtige dagen. Voor wie dat te heftig is: klassiek zwart kan ook. (NC)