2 vervelen

Vermijd de dagelijks drukte
Vermijd de dagelijks drukte www.slowlife.nl

Bore-out

www.slowlife.nl

Iedereen heeft wel zo’n collega. Zo iemand die doet alsof ’ie werkt. Hij zit uren naar zijn computerscherm te staren, loopt constant op en neer naar het koffiezetapparaat, schuift wat met papieren, stopt het in mapjes en haalt het er weer uit. Belachelijk! Want werk is leuk, toch? Het is een aaneenschakeling van uitdagende ervaringen die leiden tot zelfontplooiing. Wie het druk heeft, is belangrijk. Peter Werder en Philippe Rothlin weten wel beter. Deze Zwitserse managementadviseurs stellen dat ongeveer 15 procent van de kantoorwerkers zich verveelt. Zo erg zelfs dat ze er ziek van worden. Zij noemen het bore-out, dan ben je opgebrand van verveling. De Nederlandse organisatie Slowlife vindt dat zonde. Zij denkt dat verveling best oké is, maar dan moet je niet doen alsof je werkt. Ze geeft tips om aan de dagelijkse drukte op het werk en je privé leven te ontsnappen. (MR)