Vergeefse zoektocht naar Mladic in fabriek

VALJEVO. De Servische politie heeft gisteren een vergeefse inval gedaan in een fabriek in het Servische stadje Valjevo, in een poging ex-generaal Ratko Mladic te vinden. Mladic is aangeklaagd voor genocide tijdens de bezetting van Sarajevo in de oorlog in Bosnië tussen 1992 en 1995 en het orkestreren van de moord op achtduizend moslims in Srebrenica. Hij is voor het laatst in het openbaar gesignaleerd in 1999. De fabriek zou eigendom zijn van sympathisanten van Mladic. De Europese Unie heeft de arrestatie van Mladic als voorwaarde gesteld voor een mogelijk toekomstig lidmaatschap van Servië. In juli werd Radovan Karadzic, de architect van de etnische zuivering in Bosnië, gearresteerd. Hij wordt nu berecht in door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.