Thailand vraagt band uitzending Joran op

Hilversum. De Thaise justitie heeft verzocht om een band met de uitzending van het televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. In de uitzending toonde presentator De Vries beeldmateriaal, afkomstig van verborgen camera`s, waarop Joran van der Sloot, voormalig verdachte in de zaak-Natalee Holloway, zich in Thailand leek bezig te houden met vrouwenhandel. De Thaise ambassade in Nederland heeft De Vries daarover benaderd. ”Ze hebben mij gezegd dat ze in actie zullen komen, omdat ze de aanpak van vrouwenhandel erg belangrijk vinden”, aldus De Vries. Het Nederlandse OM liet gisteren weten vooralsnog geen stappen tegen Van der Sloot te ondernemen. Het programma van De Vries op SBS6 trok zondag 3.464.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het is daarmee het best bekeken programma van de afgelopen week.