Rustiger

Na het onstuimige herfstweer van de afgelopen dagen wordt het weer rustiger. Tijdens helder weer kan het daarbij ’s nachts flink afkoelen. Overdag wordt het maximaal 11 graden. In de loop van de week neemt de bewolking weer toe en valt soms wat regen maar niet zoveel als afgelopen nacht. Na een onstuimige en regenachtige nacht klaarde het in de loop van vanochtend snel op met later enkele buien.

Sinds gisteravond is er op veel plaatsen 25 tot 40 mm regen gevallen. Normaal valt er in weerstation De Bilt in de hele maand november ongeveer 60 millimeter neerslag. Ook waaide het flink de afgelopen nacht: er werden windstoten gemeten van 75 tot 90 km/uur, ook landinwaarts.

Vanavond wordt het rustiger, alleen vlak bij zee valt nog een enkele bui. Het klaart op en bij afnemende wind koelt het vannacht af naar een graad of 5 landinwaarts. Vlak bij zee wordt het minder koud.In het noorden schuiven in de loop van de nacht wat wolken vanaf zee binnen.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af en vallen vooral in de kustprovincies nog een paar buien. Het wordt 10 à 11 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige, west- tot zuidwestenwind. In de nacht van woensdag op donderdag zijn er nog brede opklaringen waardoor het opnieuw fris wordt met minima van 3 tot 7 graden met plaatselijk vorst aan de grond. Daarna overheerst de bewolking en is het ’s nachts minder koud.