Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met actrice Eva van der Gucht. Op dit moment is ze te zien als Nienke in de tv-serie S1ngle en op het toneel als Nerissa, de dienstmeid van Portia in Shakespeares De koopman van Venetië door de Theatercompagnie. Radio 1, 19.02-20.00u.

OBA Live. O.m. een gesprek met de Palestijns-Nederlandse Tariq Shadid: chirurg, singer-songwriter en woordvoerder van de Palestijnse gemeenschap in Nederland. Radio 5, 19.02-21.00u.

Performance on 3. Pianiste Mitsuko Uchida speelt werken van Liszt, Bartok en – samen met leden van de Borletti-Buitoni Trust – het Quartet for the End of Time van Olivier Messiaen. BBC 3, 20.00-22.15u.

De avonden. Erik Jan Harmens praat met de Belgische dichter Mark van Tongele over zijn nieuwe dichtbundel Lichtspraak. En journalist Linda Polman komt vertellen over de problemen die ze ondervond bij het boven tafel krijgen van de informatie voor haar boek De crisiskaravaan. Daarin beschrijft ze hoe regimes in Afrika de onderling concurrerende hulporganisaties gebruiken om hulp uit rijke landen los te krijgen. Radio 6, 20.05-22.00u.