NS-dochter stapt in busvervoer Tsjechië

Londen. De internationale poot van de Nederlandse Spoorwegen, NedRailways, stapt in het Tsjechische busvervoer via de overname van het regionale busbedrijf Probo Trans Beroun. NedRailways, dat tot dusverre alleen actief is op de Engelse spoormarkt, wordt volledig eigenaar van Probo met zijn 120 bussen en 70 busroutes. Er werken 188 mensen bij het bedrijf, dat buslijnen in een gebied ten westen van Praag verzorgt. Het heeft een omzet van 10 miljoen euro. Directeur van NedRailways, Anton Valk, ziet de overname nadrukkelijk als een eerste stap. Hij hoopt de activiteiten van zijn bedrijf in Tsjechië in de toekomst uit te breiden. Voorlopig kan dat echter alleen in delen van het busvervoer. De Tsjechische spoorwegen blijven tot nader order in overheidshanden. NedRailways wil niet onthullen hoeveel het betaalt voor Probo Trans Beroun.