Neeskens roept Drenthe op voor selectie Oranje B

Voetbaltrainer Johan Neeskens van Nederland B heeft Royston Drenthe opgenomen in de voorlopige selectie van 26 spelers voor het oefenduel met Jong Zweden, dat op woensdag 19 november in Waalwijk wordt gespeeld. De middenvelder van Real Madrid werd na de Spelen van Peking niet meer voor een nationaal team opgeroepen. Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje was ontevreden over de houding van Drenthe in China. Nederland B, het schaduwteam van Oranje, komt voor het eerst in bijna twintig jaar weer in actie. Het project is voor de duur van dit seizoen nieuw leven ingeblazen na de uitschakeling van Jong Oranje voor het EK Onder 21 in 2009. Een grote groep talentvolle spelers blijft via Nederland B interlands spelen en behoudt zodoende de aansluiting met het A-elftal.