De planeet van je dromen

Creativiteit op je eigen planeet

LittleBigPlanet (PlayStation 3)

Deze game begint met een filmpje van mensen die op rare plekken liggen te slapen. Ze dromen van een creatieve wereld waaraan iedereen een steentje kan bijdragen. Die wereld is LittleBigPlanet.

Je hoeft zelf niet per se creatief te zijn; het is al leuk om door de diverse levels te struinen, alleen of samen, via internet of met vrienden op de bank. De spelwereld bulkt van kleurige elementen, puzzels en verborgen bonussen. Door goed te zoeken scoor je niet alleen punten, maar ook voorwerpen en stickers. Daarmee kun je zelf levels maken en die online beschikbaar stellen. De bouwvrijheid is ongekend, al is het lastig en tijdrovend om iets moois te construeren. Gelukkig is het ook mogelijk om je personage, een grappig lappenpopje, naar wens uit te dossen. Wie niet over engelengeduld beschikt, kan zo toch zijn creativiteit uiten.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft