Carnavalsseizoen Limburg van start

Carnavalsseizoen Limburg van start Maastricht, 11 nov. Na aftellen van elf tot nul ging vanochtend op het Vrijthof in Maastricht op de elfde van de elfde om elf over elf het Limburgse carnavalsseizoen van start. Een keur aan regionale artiesten en de op het plein verzamelde massa namen een voorschot op de drie dagen carnaval in februari 2009. Niet iedereen is zonder zorgen: Hugo Stappers, president van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge, waarschuwde afgelopen weekeinde in de Limburgse kranten voor vervlakking van het feest. Satire en het spelen met de plaatselijke actualiteit leggen het volgens hem steeds vaker af tegen onschuldige algemeenheden, omdat wagenbouwers, buutteredners (tonpraters, een soort ceremoniemeesters) en liedjesschrijvers hopen dat ze op die manier ook elders in de provincie aan de bak kunnen. Foto Loraine Bodewes Bodewes, Loraine