Ajax zes weken zonder Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar komt dit jaar niet meer in actie bij Ajax. De voorste enkelband in zijn linkervoet is volledig afgescheurd. Dat heeft nader onderzoek gisteren in het ziekenhuis uitgewezen. Huntelaar is minimaal zes weken uitgeschakeld, meldde Ajax op de eigen website.

Huntelaar ging zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta door zijn enkel. Hij werd gewisseld voor Evander Sno. De logische vervanger van Huntelaar, Dario Cvitanich, is door een dijbeenblessure nog een maand uitgeschakeld. Trainer Marco van Basten kan ook kiezen voor Luis Suarez of Leonardo als centrale aanvaller en sluit niet uit dat hij spits Darko Bodul van het tweede elftal naar de A-selectie haalt.

Huntelaar mist door zijn enkelblessure onder meer de competitiewedstrijden tegen PSV (zondag) en AZ (23 november) en het UEFA-Cupduel met Hamburger SV (27 november). Ook moet de topscorer van Ajax de interland van het Nederlands elftal tegen Zweden op 19 november laten schieten.

Koploper van de eredivisie AZ moet aanvaller Graziano Pellè zo’n twee weken missen. De spits raakte zondag in het competitieduel tegen FC Twente aan de enkel geblesseerd. Pellè verliet het veld op een brancard. Onderzoek wees uit dat de Italiaan een verrekking aan de enkelbanden van zijn rechtervoet heeft opgelopen.

De aanvaller mist naar verwachting het bekerduel tegen PSV van morgenavond en het competitieduel tegen Vitesse (16 november). Mogelijk komt ook het duel met Ajax op 23 november te vroeg.

Ruud van Nistelrooy is gisteren met een dokter van zijn club Real naar de Verenigde Staten vertrokken voor blessurebehandeling. Dat liet de Spaanse club op de website weten. De spits heeft last van een beschadigde buitenmeniscus in zijn rechterknie. Van Nistelrooy praat in de VS met chirurg Richard Steadman, die hem acht jaar geleden in zijn PSV-periode met succes opereerde.

Volgens de Spaanse krant Marca ondergaat Van Nistelrooy morgen een operatie. Dat zou betekenen dat hij twee tot drie maanden aan de kant moet blijven. De spits van Real Madrid raakte bijna een maand geleden geblesseerd in het Champions-Leagueduel met Ju-ventus. (ANP)