ABN wellicht door met Delta Lloyd

De plannen voor het opbreken van de samenwerking tussen ABN Amro en Delta Lloyd gaan nog altijd door. Maar het is niet zeker dat de joint venture op het gebied van verzekeringen ook echt wordt opgezegd.

Het proces om de joint venture op te zeggen werd eerder dit jaar in gang gezet door Fortis, op dat moment eigenaar van ABN Amro Nederland. Toen ABN Amro werd genationaliseerd verdween Fortis, maar het proces voor de ontbinding gaat gewoon door. Dit moet contractueel. ABN Amro en Delta Lloyd begonnen vijf jaar geleden met de samenwerking die voor dertig jaar zou gelden. Beide konden na vijf jaar een optie gebruiken om de ander uit te kopen. De juridische stappen om dit te doen werden vastgelegd. Momenteel wordt gekeken wat ABN zou moeten betalen voor het belang van Delta Lloyd in de venture.

Ook als het proces tot het afbreken van de samenwerking doorgaat zal dit waarschijnlijk niet leiden tot het opzeggen van de samenwerking. Delta Lloyd heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het graag door wilde gaan. „Het is een succesvolle samenwerking en alhoewel het proces tot ontbinden doorloopt, kan het zo zijn dat de partijen anders besluiten”, zei een woordvoerder vanmorgen.