Aanslag Irak met zelfmoord- én bermbom: 31 doden

Bagdad. Bij een dubbele aanslag met een bermbom én een zelfmoordbom in de Iraakse hoofdstad zijn gisteren 31 mensen gedood en zeker 71 gewond geraakt. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf in het spitsuur op, te midden van een groep mensen die schoolmeisjes hielpen uit een bus te komen. De bus was net daarvoor getroffen door een bermbom, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Enkele honderden meters verderop ontplofte daarna nog een bom, maar daarbij vielen geen gewonden. De aanslag, waarbij veel studenten omkwamen, is de dodelijkste in de Iraakse hoofdstad in zes weken. In Baquba, hoofdstad van de gewelddadige noordelijke provincie Diyala, blies een vrouw - of een meisje, volgens de politie was zij 13 jaar - zichzelf op en doodde daarbij vijf Iraakse leden van een door de VS opgezette patrouille. Elf mensen raakten gewond.