2 spelen

Like a _ cutting for the very first time’ ** FILE ** In this April 10, 1985 file photo, pop star Madonna performs during the opening of The Virgin Tour in Seattle. (AP Photo/Barry Sweet, file)
Like a _ cutting for the very first time’ ** FILE ** In this April 10, 1985 file photo, pop star Madonna performs during the opening of The Virgin Tour in Seattle. (AP Photo/Barry Sweet, file) Associated Press

Jaren 80 en 90 muziekquiz

www.yetanotherdot.com/asp/80s.html

Hoeveel weet je van de muziek uit de jaren 80 en 90? Altijd al het idee gehad dat je elke popquiz met gemak aankunt? Test je kennis in deze online quiz over liedjes uit deze twee decennia. Het werkt eenvoudig. Je ziet een regel uit een songtekst en je vult in het leegstaande blokje het ontbrekende woord in. Het zijn de liedjes die je altijd meezingt of meeneuriet, maar ken je ook de tekst die erbij hoort? De jaren-80-quiz is redelijk te doen vanwege de vrij expliciete teksten. De jaren-90-quiz daarentegen is een stuk moeilijker omdat de teksten gecompliceerder werden en de maker geput heeft uit tracks van onder anderen Marilyn Manson en Nine Inch Nails. Als je klaar bent, worden de punten geteld en kun je genieten van de leuke verhaaltjes bij de antwoorden. Je kunt de site ook als gadget aan je hyves of myspace toevoegen. (RW)