1 Foto's kijken

Alvast wat oproepen en verzoekjes voor de 44ste president van de VS.

Berichten voor Obama

www.flickr.com/groups/messageforobama

Een jonge vrouw kijkt ernstig in de camera terwijl ze een briefje in haar hand houdt: ‘Please be safe’ staat erop. Ze verwoordt daarmee de breed gevoelde angst dat de president in spe iets overkomt. De beroemde foto waarop Albert Einstein een formule op het bord kalkt blijkt plotseling wijze raad aan Obama te zijn: act sensibly – but act decisively. De pool van fotosite Flickr is een initiatief van de Britse krant The Guardian. Binnen een paar dagen staan er al zo’n 650 bijdragen op. Gewone kiekjes en webcambeelden, staaltjes fotobewerking en huisvlijt, persoonlijke oproepen en felicitaties. Bekijk de foto waarin hij bedankt wordt voor wat hij nu al presteerde: ‘Dear Mr. Obama, thank you for breathing life back into my dreams’. Anderen herinneren hem aan beloftes: ‘Please remember the troops, get us out of there’. Voor George Bush is er niets bij Flickr te halen. De groepen die aan hem gewijd zijn, nemen hem alleen maar te grazen. Wel grappig is de serie van een andere Britse krant, The Telegraph, met de mooiste fotomomenten met de bijna-oud-president: tinyurl.com/byebush. (CJ)