`Toppers` niet naar Songfestival

AMSTERDAM, 10 NOV. Het optreden van de Toppers als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival staat op losse schroeven. Gerard Joling, die samen met zijn collega-zangers Gordon en René Froger door de organiserende NOS was afgevaardigd om in mei naar de internationale finale in Moskou te gaan, wil naar eigen zeggen niet meer meedoen. Joling en Gordon hebben een wekenlange woordenstrijd achter de rug, waarbij ze elkaar onder meer beschuldigden van hysterie en gebrek aan zangtalent. De NOS voelt zich niet geroepen tot bemiddeling. ”Dit is iets tussen de drie heren”, aldus een woordvoerder. Vooralsnog zegt de NOS dat er geen haast bij is; pas half maart moeten bij de Eurovisie-organisatie de naam van de artiest(en) en de titel van het liedje worden ingeleverd.