Roelof Luinge fluit vijfhonderdste eredivisieduel

Zaterdagavond floot Roelof Luinge zijn 500ste wedstrijd als scheidsrechter in de eredivisie. Hij was arbiter bij NEC-PSV. De 53-jarige Drent is sinds 1985 actief en speelde vaak een opvallende rol. Hem werd vaak door voetballers en trainers te eigenzinnig gedrag verweten. Toch hield hij zich staande en naar mate zijn loopbaan voortduurde kreeg hij steeds meer respect. Ook de scheidsrechterscommissie heeft eens serieus aan zijn objectiviteit getwijfeld, nadat hij in 1998 na de wedstrijd RKC-ADO mee heeft staan zingen met RKC’ers die zich zojuist hadden gehandhaafd in de eredivisie. Luinge mocht blijven, zoals hij al die jaren overeind is gebleven. Na dit seizoen stopt hij als scheidsrechter en wordt hij lid van de technische staf van de scheidsrechtersopleiding.