Radio Voorkeur

Oba Live. Gast is acteur en programmamaker Aart Staartjes over zijn bijdrage aan het boek De week voor Sinterklaas. Monique Janssens komt vertellen over het boek Een tweede leven: Ware verhalen over zelfmoordpogingen, dat ze schreef samen met Jan Swinkels. En een rondetafelgesprek over de vraag of zonne-energie onze energie- en klimaatproblemen kan oplossen. Radio 5, 19.02-21.00u.

Kunststof. Gesprek met programmamaakster Ingeborg Beugel over haar tv-serie Geloof, Seks & (Wan)hoop II waarin zij een antwoord probeert te vinden op de vraag: is Nederland oversekst of is dat overdrijving van de moraalridders? Radio 1, 19.05-20.00u.

Componist van de week: John Dowland. Aan de Tudor-hoven in Engeland was de luit het belangrijkste instrument. John Dowland (1563-1626) was een virtuoos op dit instrument en componeerde smartelijke stukken op teksten over tranen, liefde en dood. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Frank du Mosch praat met de Haagse wethouder Henk Kool die van Den Haag de meest ‘MKB-vriendelijke’ stad van Nederland wil maken. Radio 1, 0.00-1.00u.