Plannen voor `Tatort`-krimi op regionale omroep

Rotterdam, 10 nov. De regionale omroepen hebben plannen voor een gezamenlijk project voor een misdaadserie. Filmproducent Johan Nijenhuis werkt inmiddels aan een script. Het plan is geïnitieerd door de hoofdredacteur van Omroep Gelderland, Ton Mallo. Hij hoopt op een variant op de Duitse krimireeks Tatort, die wekelijks wisselend door een aantal regionale omroepen wordt gemaakt. Zo zou elke omroep één aflevering voor zijn rekening nemen die in alle regio`s wordt uitgezonden. In de serie zal volgens Mallo steeds een ander regionaal politiekorps centraal staan. Tien regionale omroepen hebben al hun medewerking toegezegd als de benodigde financiering van 1,8 miljoen wordt gerealiseerd; twee omroepen twijfelen volgens Mallo nog vanwege hun krappere budgetten. Mallo hoopt dat door samenwerken de kosten per omroep beperkt blijven, en dat de regiokanalen met de regiokrimi nieuwe kijkers aantrekken. September 2009 is de streefdatum voor de eerste uitzending.