Overige films

Italian Job (F. Gary Gray, 2003, VS/Engeland/Frankrijk). Gelijknamig Brits misdaadavontuur uit 1969 vormde inspiratiebron voor wat maar geen Ocean’s Eleven wil worden. Na een perfecte goudroof in Venetië belazert Edward Norton zijn medeboeven, onder wie Mark Wahlberg en Donald Sutherland. Die zinnen dus op wraak. SBS 6, 20.30-22.35u.

The Whistle Blower (Simon Langton, 1987, Engeland). Michael Caine steelt de show in nogal conventionele spionagethriller, als de vader van Nigel Havers, die de Britse geheime dienst ervan verdenkt informatie naar de Russen te lekken. BBC 1, 0.35-2.15u.

Das schwarz-weiss-rote Himmelbett (Rolf Thiele, 1962, West-Duitsland). Satirische schets van de amoureuze avonturen van een gymnasiast hekelt de moraal van de betere kringen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. ARD, 0.50-2.25u.