op nrcnext.nl

Erfenis Bush

NRC-commentator buitenland, Hubert Smeets, bespreekt met presentator Robert van de Roer de ‘mijnenvelden’ die president Obama erft van zijn voorganger Bush. Hoe zal Obama omgaan met Europa, Irak en Afghanistan?

Bekijk het gesprek met Hubert Smeets op nrc.tv

Kopersmarkt

Econoom en freelance journalist Erica Verdegaal schrijft in haar laatste blog over de beleving van de kredietcrisis. ‘Iedereen ervaart de (mogelijke) crisis anders, probeert naderend nadeel te beperken of een slaatje uit de narigheid te slaan. Grote bedrijven zijn daar meesters in. Met de kredietcrisis en de verwachte recessie als dekmantel maken ze schoon schip. Oude saneringsplannen zijn uit bureaula’s opgediept en verliezen worden versneld genomen. Ondertussen klopt het management bij de overheden in meerdere landen zorgelijk aan om steun, ook als men prima zonder kan.’

Lees het blog via nrcnext.nl/erica