Onstuimig

De werkweek is herfstachtig van start gegaan. In de loop van de week wordt het rustiger en kan het tijdens heldere nachten flink afkoelen.

Na een natte en winderige dag volgt een onstuimige maandagavond. Vanuit het westen gaat het opnieuw stevig regenen en hard waaien. Vlak bij zee staat tijdelijk een stormachtige wind, kracht 8. Ook landinwaarts gaat het krachtig waaien, kracht 6. Bij buien komen zware windstoten voor tot 90 km/uur.

Komende nacht trekt de regen naar het oosten en neemt de wind in het westen van het land weer af. Morgenochtend trekt de regen het land weer uit. Veel kouder dan 9 graden wordt het niet. De zon breekt op steeds meer plaatsen door, maar er ontstaan ook stapelwolken. In de kustprovincies komen regen en onweersbuien voor die ’s middags landinwaarts trekken. Verder waait het nog stevig, een windkracht 3 tot 4 in het binnenland en kracht 5 tot 6 bij zee. ’s Avonds klaart het breed op en bij een afnemende wind koelt het snel af naar rond 5 graden in het binnenland.

Woensdag vallen opnieuw buien, vooral langs de kust en in het noorden van het land. Er is ook ruimte voor de zon en het waait een stuk minder hard. Het wordt ’s middags een graad of 10. Donderdag en vrijdag lijkt het een groot deel van de dagperiode droog te blijven met vooral donderdag ruimte voor de zon. In het weekend wordt het wisselvalliger.