Miriam Makeba (76) overleden

Miriam Makeba (76) overleden Rotterdam, 10 nov. De Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba (76) is gisteravond na een concert bij Napels getroffen door een hartaanval en vannacht overleden. Miriam Makeba – bekendste nummer: Pata Pata – streed tegen het apartheidregime en leefde ruim dertig jaar in ballingschap. Ze maakte een afscheidstournee die haar vorige week nog in Nederland bracht. Foto Andreas Terlaak Necrologie: pagina 8 Miriam Makeba, alias Mama Afrika tijdens haar concert in Den Haag op 24 mei 2008. De in Zuid-Afrika omstreden zangeres overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval na een concert in Italie tegen de Mafia. De zangeres leidde een turbulent leven waarin ze onder anderen is verbannen uit haar geboorte land vanwege deelname aan een Italiaanse anti-apartheid documentaire in 1959. Ze is groeide uit tot heldin in Zuid-Afrika en heeft een Grammy gewonnen. Foto: Andreas Terlaak
Miriam Makeba (76) overleden Rotterdam, 10 nov. De Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba (76) is gisteravond na een concert bij Napels getroffen door een hartaanval en vannacht overleden. Miriam Makeba – bekendste nummer: Pata Pata – streed tegen het apartheidregime en leefde ruim dertig jaar in ballingschap. Ze maakte een afscheidstournee die haar vorige week nog in Nederland bracht. Foto Andreas Terlaak Necrologie: pagina 8 Miriam Makeba, alias Mama Afrika tijdens haar concert in Den Haag op 24 mei 2008. De in Zuid-Afrika omstreden zangeres overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval na een concert in Italie tegen de Mafia. De zangeres leidde een turbulent leven waarin ze onder anderen is verbannen uit haar geboorte land vanwege deelname aan een Italiaanse anti-apartheid documentaire in 1959. Ze is groeide uit tot heldin in Zuid-Afrika en heeft een Grammy gewonnen. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas