India verrast 'Aussies'

De cricketploeg van Australië heeft voor het eerst in drie jaar een serie testmatches verloren. In Nagpur won India vanochtend de laatste testmatch met 172 runs, waarmee de stand op 2-0 werd gebracht.

In 2005 verloor Australië voor het laatst een serie. Toen was Engeland verrassend de sterkste in de strijd om ‘The Ashes’. Dat Australië geen enkele test wist te winnen, was al 26 jaar (Pakistan, 1982) niet voorgekomen.

Vooral aanvoerder Ricky Ponting wordt in eigen land gekritiseerd, om zijn eigen prestaties, het selectiebeleid en om zijn soms onnavolgbare tactische beslissingen. Gisteren passeerde Ponting zijn beste bowlers wegens tijdnood. Dat werd de Australiërs vanochtend fataal. Feit is dat de ploeg veel kwaliteit heeft verloren door het afscheid van toppers Shane Warne, Glenn McGrath en Adam Gilchrist.

Ook India, door velen getipt als de nieuwe cricketgrootmacht, staat voor een wisseling van de wacht. Met de zege namen twee oud-captains afscheid: de sporticonen Sourav Ganguly en Anil Kumble, met 619 wickets derde op de eeuwige ranglijst.