Huizinga beëindigt judocarrière in stijl met tiende titel bij NK

ROTTERDAM. Judoka Mark Huizinga (35) heeft zijn imposante loopbaan zaterdag afgesloten met de Nederlandse de titel in de klasse tot 90 kilogram. In de finale van de NK was Huizinga te sterk voor Jeffrey Meeuwsen. Speciaal voor de Olympische Spelen van 2008 verlengde Huizinga zijn loopbaan. Hij wilde de eerste judoka worden die bij vier Spelen op rij een medaille behaalde, na het goud van Sydney (2000) en het brons van Athene (2004) en Atlanta (1996). Maar in Peking won hij geen medaille. Na zijn tiende nationale titel reageerde Huizinga uitgelaten. ”Wat een dag! Maar nu is het echt voorbij.” De overstap naar een hogere gewichtsklasse (-73 kg) pakte voor Dex Elmont goed uit. Hij behaalde meteen de titel. Zijn oudere broer Guillaume werd kampioen in de klasse tot 81 kg.