Djokovic begint met zege in Masters Cup

SHANGHAI. Novak Djokovic en Nikolai Davidenko zijn met een overwinning begonnen aan het toernooi om de Masters Cup in Shanghai, waar de beste acht tennissers van het afgelopen jaar elkaar treffen. In de `gouden groep` versloeg Djokovic de Argentijn Juan Martin del Potro in twee sets: 7-5 en 6-3. De als tweede geplaatste Serviër verloor vorig jaar al zijn partijen in de Masters Cup. Gisteren won hij zijn eerste wedstrijd bij het officieuze WK tennis. Djokovic was net wat scherper dan debutant Del Potro. Davidenko won in drie sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-7, 6-4 en 7-6. De als vierde geplaatste Rus kreeg de winst niet cadeau. Vandaag komen de spelers uit de `rode groep`, onder wie de Zwitserse titelverdediger Roger Federer, in actie. Nummer één van de wereldranglijst Rafael Nadal ontbreekt in Shanghai wegens een blessure.