`Big Buck Bunny` is grote winnaar bij Animatiefestival

Utrecht, 10 nov. Aan de korte film Bick Buck Bunny van Sacha Goedegebure is zaterdag de Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008 toegekend tijdens het Holland Animation Film Festival in Utrecht. Tweede op de lijst publieksfavorieten was Phantom of the Cinema van Erik van Schaaik, tevens de Nederlandse Oscar-inzending voor korte animatiefilm. Het was de eerste keer dat de publiekprijs werd uitgereikt op het festival. In Big Buck Bunny, een klassieke cartoonfilm, neemt een konijn meedogenloos wraak op drie knaagdieren nadat ze een vlinder hebben vermorzeld. De prijs voor beste narratieve, korte animatiefilm ging naar de Estse Life Without Gabriella Ferri van Priit Pärn en Olga Marchenko. In 2009 is er weer een nieuwe editie van dit tot nu toe tweejaarlijkse festival, dat de ambitie heeft jaarlijks te blijven. De editie van dit jaar trok 16 duizend bezoekers, dertig procent meer dan de vorige keer.