Arrestatie om instorten school Haïti, zeker 93 doden

PETIONVILLE. De eigenaar en opdrachtgever van de bouw van de ingestorte school in Haïti is gisteren gearresteerd en wordt dood door schuld ten laste gelegd. Zeker 93 mensen, vooral kinderen, kwamen vrijdag om het leven toen het drie verdiepingen tellende schoolgebouw, waarin op een gewone schooldag 500 leerlingen en docenten aanwezig zijn, instortte. De school, tevens kerkgebouw, staat in een sloppenwijk net buiten een relatief rijke enclave nabij hoofdstad Port-au-Prince. Gisteren waren hulpverleners en burgers nog steeds bezig met het zoeken naar slachtoffers onder het puin. Honderdvijftig mensen raakten gewond. Parlementariërs en anderen waarschuwen voor nieuwe ongevallen als deze, in het land dat kampt met chronische armoede en onrust.