Radio Voorkeur

Verre verwanten. Oude verhalen op historisch belangrijke plekken. Het verleden komt door interviews, reportages en historische fragmenten weer tot leven. Radio 5, 14.02-14.45u.

Avondconcert. Nederlandse Muziekdagen 2008. Programma: de Italiaanse meesterpianist Emanuele Arciuli met een selectie uit zijn programma: Round Midnight Variations, een hommage aan Thelonious Monk, en Cross Broadway van Richard Rijnvos. Verder gesprekken met componisten. Om 20.30u: 1. J. Vriend. Hexameron-phagocitosis. 2. W. Laman. Syntopoi voor cello en orkest. Michael Müller, cello. 3. Rozalie Hirs. Roseherte voor orkest en elektronica. 4. Anke Brouwer. Wakker, voor tenor, orkest en elektronica. Marcel Beekman, tenor. 5. K. Boehmer. Dr. Fausti Höllenfahrt. Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel. Radio 4, 19.02-23.00u.

Nederland zingt. Koorzang vanuit de Grote kerk te Harlingen. Radio 6, 21.02-21.30u.

Simek ’s nachts. Martin Simek heeft een gesprek met de wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou. Radio 1, 0.02-1.00u.