Radio Voorkeur

O.V.T. Net als de televisieserie Verleden van Nederland besteedt O.V.T. aandacht aan de achttiende eeuw. ‘Het spoor terug’ gaat vanavond over Jan Atame, die vanaf 1976 in Oost-Berlijn de Nederlandse handelsbelangen in de DDR behartigde. Radio 1, 10.02-12.15u.

The Choir. Historische opname uit 1962 van Benjamin Brittens War Requiem, met Britten zelf als dirigent. T.g.v. ‘Remembrance sunday’, de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, nu negentig jaar geleden. Door het London Symphony Orchestra en koor, het Bach Choir, het Highgate School Boys’ Choir en het Melos Ensemble. Solisten: Galina Vishnevskaya (sopraan), Dietrich Fischer-Dieskau (bariton), Peter Pears (tenor) en Simon Preston (orgel). BBC 3, 19.30-21.00u.

Holland Doc Radio: Joop Glimmerveen 80: Veldheer zonder leger. Portret van de oud-leider van de Nederlandse Volks-Unie, onverholen aanhanger van het gedachtengoed van Adolf Hitler. Radio 1, 21.02-22.00u.

Volgspot. Optreden van o.a. singer-songwriter Maarten van Roozendaal. Radio 2, 23.05-1.00u.