Meer ruimte voor de zon

Het weekend is goed begonnen en ook morgen is er flink wat ruimte voor de zon. Helemaal droog blijft het echter niet. De meeste regen wordt volgens de laatste inzichten komende nacht en morgenochtend verwacht. Na het weekend is het wisselvallig met buien, maar ook dan zal de zon nog af en toe te zien zijn. In tegenstelling tot de afgelopen dagen breekt de zon vandaag op steeds meer plaatsen in het land goed door. De bewolking neemt vanuit het westen wel toe op nadering van een regenstoring. Vanuit het zuidwesten gaat het later ook een beetje regenen of motregenen. De wind komt uit het zuiden en is matig tot soms krachtig aan zee. Qua temperatuur verandert er weinig, deze blijft ook vandaag rond 11 graden uitkomen.

Vannacht schuift er een actievere storing van west naar oost en valt er overal regen van betekenis. In het oosten valt ook morgenochtend nog regen. In de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door en is het, op een enkel buitje na, droog. Het wordt met 11 en 13 graden net iets warmer. Er staat wel een stevige wind, aan zee soms hard, en deze draait naar het zuidwesten. In de nacht naar maandag valt er opnieuw regen. Na het weekend vallen er regelmatig buien.