Film van de dag

Twee broertjes moeten het min of meer alleen zien te rooien in Flower in the Pocket (Liew Seng Tat, 2007) scene uit de film Flower in the Pocket (2007) FOTO: IFFR
Twee broertjes moeten het min of meer alleen zien te rooien in Flower in the Pocket (Liew Seng Tat, 2007) scene uit de film Flower in the Pocket (2007) FOTO: IFFR IFFR

Flower in the Pocket. Vorig weekend wijdde het Amsterdamse filmtheater Rialto een programma aan de New Malaysian Cinema. Een deel hiervan is tot en met 19 november te zien in diverse filmhuizen. Eén van de films uit het retrospectief was Flower in the Pocket, die eerder dit jaar één van de drie Tiger Awards van het Filmfestival Rotterdam won. De jury motiveerde de bekroning als volgt: „Om zijn goed doordachte en welingelichte blik op de kinderwereld. De acteurs zijn goed gekozen en op de juiste manier begeleid en geregisseerd. De film heeft een uitstekende visuele uitdrukkingskracht.” Regisseur Liew Seng Tat laat twee broertjes zien die het min of meer alleen moeten zien te rooien. Hun vader ligt vooral op de bank, moeder schittert door afwezigheid. (Dood? Weggelopen? De film laat het in het midden.) De twee halen kattenkwaad uit en ontfermen zich over een straathond. (Liew Seng Tat, 2007, MAL), Ned. 2, 23.45-1.25u.

    • André Waardenburg