Lp’s kopiëren met platenspelers van Teac en Denon

Een beetje 1999, van die apparaten die analoge muziekdragers omzetten naar mp3 of cd. Maar ze worden nog steeds gemaakt. Heb je nog een kast vol oude cassettebandjes en langspeelplaten die je schuldbewust aankijken, dan is deze ehh.. opvallende LP-R500 van Teac een optie. Het voordeel: er is geen computer voor nodig. Het nadeel: de

Teac LP R500

Teac LP R500 Teac LP R500

Een beetje 1999, van die apparaten die analoge muziekdragers omzetten naar mp3 of cd. Maar ze worden nog steeds gemaakt. Heb je nog een kast vol oude cassettebandjes en langspeelplaten die je schuldbewust aankijken, dan is deze ehh.. opvallende LP-R500 van Teac een optie.

Het voordeel: er is geen computer voor nodig. Het nadeel: de LP-R500 heeft een houten kleurtje dat zelfs in 1973 afgekeurd zou worden. Yikes - en toch 700 dollar. De LP-R500 kan ook als FM-radio dienst kan doen. Verder is het een kwestie van cassette erin of plaat erop, en dit apparaat maakt er een cd-tje van.

Denon DP 200 USB

Denon DP 200 USBDenon DP 200 USB

Ook Denon, dat net als Teac een goede reputatie heeft op audio-gebied, maakt nog platenspelers met een usb-verbinding. Kijk maar naar deze Denon DP 200 USB à 235 euro. Verkrijgbaar in zwart en zilver.

Echte vinylliefhebbers worden niet warm of koud van zulke platenspelers. Ze

Linn Sondek LP12

Linn Sondek LP12Linn Sondek LP12

denken er niet over om hun collectie te digitaliseren en sparen liever even door voor een mooi apparaat, zoals deze Linn Sondek LP12 van vierduizend dollar. Kijk eens hoe mooi een houten ontwerp ook kan zijn. Of anders de Sota Satellite, die hier wordt besproken.

    • Marc Hijink