Wolke Neun

Wolke Neun In 10 bioscopen Kan het conventioneler? Neem een getrouwde vrouw in een op zichzelf niet slecht, maar uitgeblust huwelijk. Ze ontmoet een andere man, maar ze wil niet haar hele leven overhoop halen. Toch is de liefde sterker dan haar schrik en ze ontkomt er niet aan om haar man alles op te biechten. Dat verhaal is bekend. Maar in Wolke Neun van Andreas Dresen zijn de vrouw en haar man over de zestig, en haar minnaar nadert de tachtig. Dat verandert de lading van het verhaal volledig en toch verandert er niets. Regie: Andreas Dresen. Met Ursula Werner, Horst Rehberg. ****

In 10 bioscopen

Kan het conventioneler? Neem een getrouwde vrouw in een op zichzelf niet slecht, maar uitgeblust huwelijk. Ze ontmoet een andere man, maar ze wil niet haar hele leven overhoop halen. Toch is de liefde sterker dan haar schrik en ze ontkomt er niet aan om haar man alles op te biechten. Dat verhaal is bekend. Maar in Wolke Neun van Andreas Dresen zijn de vrouw en haar man over de zestig, en haar minnaar nadert de tachtig. Dat verandert de lading van het verhaal volledig en toch verandert er niets.

Regie: Andreas Dresen. Met Ursula Werner, Horst Rehberg. ****