Waltz with Bashir

Waltz with Bashir In 8 bioscopen Zesentwintig hijgende honden banen zich een weg door Tel Aviv. Ze stoppen als altijd bij dat ene gebouw om te grommen naar een man die doodsbang op ze neerkijkt. Met dit krachtige beeld begint de ‘geanimeerde documentaire’ Waltz with Bashir. Het is één van die films waarvan je verbaasd de bioscoop verlaat: documentairemaker Ari Folman toont oorlogswaanzin op een manier dan je niet gewend bent. De film behandelt de Israëlische invasie in Libanon van 1982, een militair succes dat uitliep op een moreel fiasco. Regie Ari Folman. ***** scene uit de animatiefilm Waltz With Bashir (2008) FFOTO: Cineart Cineart

In 8 bioscopen

Zesentwintig hijgende honden banen zich een weg door Tel Aviv. Ze stoppen als altijd bij dat ene gebouw om te grommen naar een man die doodsbang op ze neerkijkt. Met dit krachtige beeld begint de ‘geanimeerde documentaire’ Waltz with Bashir. Het is één van die films waarvan je verbaasd de bioscoop verlaat: documentairemaker Ari Folman toont oorlogswaanzin op een manier dan je niet gewend bent. De film behandelt de Israëlische invasie in Libanon van 1982, een militair succes dat uitliep op een moreel fiasco.

Regie Ari Folman. *****