Verhalen van een straatfotograaf

Verhalen van een straatfotograaf Amsterdam Kees Scherer (1920-1993), geboren in de Jordaan, begon al vroeg met fotograferen. Direct na de oorlog werkte hij als freelance fotograaf voor kranten als Het Vrije Volk, Trouw, de Volkskrant en het Algemeen Handelsblad. Scherer behoorde tot de generatie fotografen die reportagefotografie toegankelijk maakte voor een breed publiek. Hij bezocht de VS, het Verre Oosten, Mexico, Israël, maar ook vrijwel alle landen van Europa. Foam presenteert een selectie vintage prints uit het omvangrijke oeuvre van de fotojournalist. T/m 18 jan Foam, Keizersgracht 609. Dag 10-18u, do/vr tot 21u.
Verhalen van een straatfotograaf Amsterdam Kees Scherer (1920-1993), geboren in de Jordaan, begon al vroeg met fotograferen. Direct na de oorlog werkte hij als freelance fotograaf voor kranten als Het Vrije Volk, Trouw, de Volkskrant en het Algemeen Handelsblad. Scherer behoorde tot de generatie fotografen die reportagefotografie toegankelijk maakte voor een breed publiek. Hij bezocht de VS, het Verre Oosten, Mexico, Israël, maar ook vrijwel alle landen van Europa. Foam presenteert een selectie vintage prints uit het omvangrijke oeuvre van de fotojournalist. T/m 18 jan Foam, Keizersgracht 609. Dag 10-18u, do/vr tot 21u. Scherer, Kees

Amsterdam

Kees Scherer (1920-1993), geboren in de Jordaan, begon al vroeg met fotograferen. Direct na de oorlog werkte hij als freelance fotograaf voor kranten als Het Vrije Volk, Trouw, de Volkskrant en het Algemeen Handelsblad. Scherer behoorde tot de generatie fotografen die reportagefotografie toegankelijk maakte voor een breed publiek. Hij bezocht de VS, het Verre Oosten, Mexico, Israël, maar ook vrijwel alle landen van Europa. Foam presenteert een selectie vintage prints uit het omvangrijke oeuvre van de fotojournalist.

T/m 18 jan Foam, Keizersgracht 609. Dag 10-18u, do/vr tot 21u.