Toch school voor autistisch meisje

Basisschool De Brigantijn in het Brabantse Someren heeft geregeld dat een autistische leerling, die na bedreiging al twee weken thuiszit, direct naar een passende basisschool kan. Dat heeft schoolbestuur Prodas gisteren op een ouderavond bekendgemaakt.

Het betrokken meisje hoort op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen thuis, maar kwam op een wachtlijst. Ze belandde op De Brigantijn, ook een basisschool voor speciaal onderwijs, maar niet specifiek toegerust voor de handicap van het meisje.

De problemen met andere leerlingen escaleerden nadat een doodsbedreiging aan het adres van het meisje in de auto van haar vader werd gekrast. De school adviseerde de ouders hun dochter thuis te houden omdat ze haar veiligheid niet kon garanderen.

De ouders van haar klasgenoten kregen mede daardoor het idee dat hun kinderen in een onveilige klas zitten. Op de ouderavond gisteren werd hun duidelijk gemaakt dat het voor kinderen in het speciaal onderwijs belastend is een klasgenoot te hebben die door haar handicap moeilijk met anderen kan omgaan. Nu voor het meisje een passende plek is gevonden, verwacht de school dat de rust in de klas terugkeert.