Televisie Voorkeur

RTL7 besteedt regelmatig aandacht aan de officieuze wereldkampioenschappen poker in Las Vegas, die dit jaar voor de 39ste keer worden gehouden. Bij de Main Event van de World series of Poker is de prijzenpot inmiddels opgelopen tot 9.119.517 dollar. Onder de 6844 spelers die om deze pot strijden zitten ook enkele Nederlanders. RTL 7, 0.10-1.10u. A contestant covers his cards during the Poker Stars tournament in London, October 1, 2008. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN) REUTERS

actualiteiten

Eenvandaag. De Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen luidt de noodklok omdat er volgens haar een groot tekort bestaat aan maag-, darm- en leverartsen. Patiënten krijgen niet op tijd de juiste behandeling en er zijn patiënten die helemaal niet meer behandeld kunnen worden. Ned.1, 18.20-18.35u.

Netwerk. Reportage over gebedsgenezeres Greet Hofmans. Zij had in de periode 1949-1956 contact met koningin Juliana en zou grote invloed op haar hebben gehad. Het leidde bijna tot een constitutionele crisis. Met reacties van oud-minister Udink en de Amerikaan Daniel Schorr, destijds correspondent in Nederland, die onder druk werd gezet om niet over de zaak te schrijven. Volgende week verschijnt Juliana en Bernhard van historicus Fasseur, die alle stukken van het Koninklijk Huisarchief mocht inzien, ook die over de affaire Hofmans. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. De wederopstanding van D66: een portret van de partij en aandacht voor de eerste persconferentie van Obama na zijn verkiezing. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Televisie- en radiomaker Wim T. Schippers komt de dvd Van Oekels Discohoek laten zien, waarmee zijn gehele tv-oeuvre nu op dvd verkrijgbaar is. Zanger Boris presenteert zijn nieuwste album na twee jaar waarmee hij internationaal hoopt door te breken. Matthijs van Nieuwkerks tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.30-20.19u.

Pauw & Witteman. Sara Kroos vertelt over haar functie als ambassadrice van de ‘Week van Jeudzorg 2008’. Sara gaat in het kader hiervan met scholieren een theatertour maken door alle provincies van Nederland. Ook vertelt ze over haar eigen ervaring met Jeugdzorg in haar jeugd. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Op uw gezondheid. Consumentengezondheidsprogramma. Vandaag: Eet je meer als je grote borden gebruikt of kun je beter kleine bordjes op tafel zetten? Verder een spaghettitest en aandacht voor bewegen op het werk. Ned.2, 19.55-20.25u.

De leugen regeert. Discussieprogramma over de media. Het Belgische weekblad Humo heeft de jongste editie uit de schappen moeten halen wegens een, door de rechter als obsceen bestempelde, fotomontage van de politiesecretaresse Silvie Ricour met haar chef, Fernand Koekelberg, beiden bloot. Jörgen Oosterwaal, hoofdredacteur van Humo reageert. Verder verbaasde reacties van politicus Wolfgang Thierse en de onderzoeksjournalist Günter Wallraf over een buitengemeen genuanceerd boek over het functioneren van het Duitse parlement door Nikolaus Blome, chef van de politieke redactie van de Duitse boulevardkrant Bild-Zeitung. Terugblik op de rol van de media bij de Amerikaanse verkiezingen met historicus Ruth Oldenziel, Amerikadeskundige Hans Veldman en journalist Jan Tromp. In de mediaraad: Ferry Mingelen (Nova) en Elsbeth Gruteke (EO). Ned.2, 21.20-22.00u.

Michael Portillo: Death of a friend. De politicus Michael Portillo keert terug naar zijn jeugd. Toen hij zestien was pleegde zijn vriend Gary, een populaire leerling en begaafd muzikant, zelfmoord. BBC 2, 22.00-23.00u.

Fobiac. Populair-wetenschappelijk avonturenprogramma over angsten. Dit keer voor water. Lauren Verster leert te ontsnappen uit een doorzichtige watertank, Suzanne de Jong gaat onderwaterlassen in Schotland en Lange Frans gaat freediven en moet hiervoor vijftig meter onder water zwemmen. Veronica, 22.25-23.20u.

Metropolis. In een wekelijkse ronde over de aarde laten vijftig buitenlandse correspondenten zien hoe het er op hun standplaats toe gaat. Deze week een wereldwijde verkenning van de seksuele moraal. Ned.3, 0.05-0.40u.

amusement

Neveneffecten. Absurdistische documentaire over fictieve personen, verschijnselen of plekken. Afl. De Graal. Canvas, 20.40-21.15u.

Tequila. Absurde korte filmpjes die het gewone leven net even een vervreemdende draai geven. Afl.1. Tina de Bruin gaat de mist in als een serveerster met wel erg veel handicaps voor haar beroep. Blinde Dara is niet te beroerd om van toeristen even een foto te maken. Steyn laat een onzichtbare hond uit, Edo dringt zich ongevraagd op als superheld en clown Arie heeft last van een depressie. Ned.3, 22.00-22.30u.

Little Britain USA. Absurde komische Britse serie. Met o.m. Vicky Pollard die in het ziekenhuis belandt, de achtste man op de maan wordt niet geloofd en meer kleedkamerlol van Mark en Tom. BBC 1, 22.30-23.00u.

Sport

NOS Sportjournaal. Samenvatting eredivisievoetbalwedstrijd De Graafschap-NAC. Schaatsen: samenvatting van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. Verder een reportage over scheidsrechter Roelof Luinge, die komend weekend zijn 500ste voetbalwedstrijd fluit. Ned.3, 22.30-23.00u.

RTL voetbal. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de eerste divisie. RTL 7, 23.10-0.10u.

NOS: Wereldbeker Berlijn. Samenvattingen van de 500 m (1ste manche) mannen en vrouwen, 1.500 m vrouwen, 5 kilometer mannen en vrouwen. Ned.3, 23.17-00.08u.