Selectie Kinderen

Den Haag

Sommige kinderen weten al heel jong dat ze later danser willen worden. Ouders en kinderen die daar meer over willen weten kunnen zaterdag 8 november naar een open dag van de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (KC), dat zich richt op klassiek ballet. Bezoekers kunnen kennis maken met de jonge dansers-in-opleiding, hun ouders en hun docenten. Zij vertellen over de opleiding en de voorbereidingen op een loopbaan in de dans. Daarnaast kunnen ze de dansstudio’s bekijken en presentaties bijwonen. Kinderen kunnen ook meedoen met een dansles. De open dag (in januari ook in Rotterdam voor hedendaagse dans) is van 11-12u30 en bedoeld voor 8- tot 12-jarigen (en hun ouders). Opgeven via www.ikworddanser.nl en www.ikworddanseres.nl.

Amsterdam

Dag Monster door theatergroep Het Laagland is een sprookje over een vader met twee vieze dochters en een mooie. En over een monster. Op zijn terugkeer van een lange, mislukte zakenreis, plukt de vader onderweg een roos voor zijn lievelingsdochter. En dat had hij beter niet kunnen doen. De roos komt uit de tuin van een monster en die vraagt een hoge prijs. Het mooie meisje moet met het monster trouwen om haar vader te redden van de dood. De voorstelling naar het sprookje Belle en het Beest wordt zaterdag en zondag in De Krakeling gespeeld tijdens Alle 13 goed , met een theaterworkshop een uur voorafgaand aan de voorstelling. De foyer van het theater, waar kinderen hun eigen monster-met-geheim kunnen maken is sfeervol aangekleed en na afloop is er een miniconcert. Op 8 nov 16u en 9 nov 14u30 in De Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1. Res 020-6245123 of www.krakeling.nl

Rotterdam

Je moet wel durven om in je eentje op het podium van de Jurriaanse Zaal in De Doelen te spelen. Zondag 9 november is er een (gratis) concert door jonge muziektalenten georganiseerd door de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN). Aan het Nationaal Concours doen jonge talenten mee die zijn geselecteerd door een vakjury in voorrondes die door het hele land zijn gehouden. De finale is 14 december ook in De Doelen. Toegang via Artiesteningang, Kruisstraat 2. Van 09u45-16u. Inl www.sjmn.nl

's Hertogenbosch

De Pleinzaal van het Theater aan de Parade wordt woensdag 12 november omgetoverd tot een grote klankkast vol met gitaren, pauken, speakers, kabels, vette bassen en hoge trillingen. November Music Kids gaat dit jaar over de allerhoogste tonen en over de allerlaagste (die je alleen in je onderbuik voelt). Hoog is iets anders dan snel, en laag is natuurlijk iets anders dan langzaam. Op 12 nov 15-17u Theater aan de Parade, Parade 23. Res 0900-33727233 of www.theateraandeparade.nl

Overveen

De zon komt op en de mosselman haalt zijn netten binnen. En dan zit er een hele mooie zeemeermin in zijn net. In de voorstelling De Mosselman in poppentheater De Zilveren Maan wordt op muzikale wijze en met poppen een verhaal verteld over de bijzondere vriendschap tussen een mosselman en een zeemeermin, over hoe moeilijk het soms is om gelukkig te zijn, over verlangens, mosselthee en zout water. De voorstelling is door Theatergroep Roosanne met een harpiste, verteller en pianiste/zangeres/accordeoniste voor kinderen vanaf vier jaar. Op 8 en 9 nov om 14u30 in Poppentheater De Zilveren Maan, ‘De Aardappelkelder’, Elswoutslaan 28. Res 06-22946290 of www.poppentheaterdezilverenmaan.nl