Rotterdam akkoord met `urban podium`

ROTTERDAM. Rotterdam krijgt ondanks forse kritiek van de oppositiepartijen een Urban Culture Podium, een onderkomen voor `grootstedelijke jongerencultuur`. De gemeenteraad stemde er gisteren mee in om 11 miljoen euro te investeren om de huidige uitbater van de Maassilo af te kopen en het gebouw op te knappen. In de kelder van de Maassilo op Zuid moeten oefenzalen en studio`s komen. Ook voorziet het gebouw in een podium voor concerten en toneelvoorstellingen. Wethouder Rik Grashoff (Cultuur, GroenLinks) hoopt dat de stad daarmee een broedplaats voor jong talent heeft gekregen. De oppositiepartijen in Rotterdam stelden dat er met de plannen van Grashoff sprake is van oneerlijke concurrentie. Andere poppodia zouden door de plannen minder subsidie krijgen. Ook vinden zij de ongeveer 3 miljoen euro om de huidige huurder af te kopen, veel te hoog.