Radio Voorkeur

Kunststof. Sabri Saad El Hamus, geboren in Kaïro, is artistiek leider van theatergroep De Nieuw Amsterdam. Hij maakt het ambitieuze vijfluik Pax Islamica , waarvan deze week deel vier in première gaat: Sawm. Radio 1, 19.02-20.00u.

OBA Live. Erik Zevenhuizen over zijn boek Vast in het spoor van Darwin, biografie van Hugo de Vries(1848 – 1935). De Vries ontwikkelde revolutionaire ideeën over erfelijkheid. Radio 5, 19.02-21.00u.

De Avonden. Aandacht voor de animatiefilm Waltz with Bashir van de Israëlische filmmaker Ari Folman. Een vernieuwende autobiografische anti-oorlogsfilm over de valstrikken van het geheugen. Cabaretier Erik van Muiswinkel over de voorbereidingen op zijn rol van Ben Hur in de gelijknamige voorstelling van theatergroep De Ploeg. Radio 6, 20.02-22.00u.

Legendarisch live. Historische optredens van popartiesten. Concert van The Waterboys, opgenomen op 6 juli 1986 op het Belgische popfestival Werchter. Met onder meer de nummers The whole of the moon en This is the sea. De concerten zijn terug te luisteren op internet. Presentatie is in handen van Marc Stakenburg. Radio 2, 23.05-0.00u.