Overige films

Dead Calm (Philip Noyce, 1989, Australië). Onevenwichtige maar interessante psycho-horror. Sensuele griezel Bille Zane terroriseert Nicole Kidman op boot. Haar echtgenoot Sam Neill zwemt er achter aan. Net5, 20.30-22.30u.

The Day after Tomorrow (Roland Emmerich, 2004, VS). Spektakelfilm over het broeikaseffect: tornado’s razen over LA, een vloedgolf verzwelgt New York. Liet de regisseur in zijn vorige films de Amerikaanse vlag fier wapperen, hier zijn de Amerikanen opeens ‘losers’ die naar Mexico moeten vluchten en daar in kampen worden opgevangen. RTL4, 20.30-22.45u.

Hot Shots! Part Deux (Jim Abrahams, 1993, VS). Redelijk geslaagde vervolgklucht parodieert populaire filmgenres. Met Charlie Sheen als een potsierlijke kloon van Sylvester Stallone en referenties aan Apocalypse Now, Star Wars en Basic Instinct. RTL5, 20.30-22.10u.

Scary Movie 2 (Keenan Ivory Wayans, 2001, VS). Snel in elkaar gedraaide vervolgfilm is melige griezelparodie, vol verwijzingen naar onder andere What Lies beneath, Hannibal en Mission: Impossible. Met James Woods als Max von Sydows duiveluitdrijver uit The Exorcist. RTL5, 22.10-23.40u.

* Tequila Sunrise (Robert Towne, 1988, VS). Tweede regie van de scenarist van Chinatown is een aantrekkelijke thriller over de corrumperende vriendschap tussen narcotica-rechercheur Kurt Russell en de steenrijke, al dan niet gewezen heroïnehandelaar Mel Gibson. Michelle Pfeiffer is hun beider ideaal. SBS6, 23.25-1.30u.

Armageddon (Michael Bay, 1998, VS). Dwarse Bruce Willis moet een meteoriet opblazen die de wereld bedreigt. Onverwoestbaar patriottisme en voorturende explosies. BBC1, 23.40-0.2.00u.