Japanse Butoh van Sankai Juku

Japanse Butoh van Sankai Juku Amsterdam Het Japanse butoh-dansgezelschap Sankai Juku keert voor de derde keer terug in het Amsterdamse Muziektheater. De voorstelling Kagemi speelt zich af in een droomlandschap waarin androgyne, wit gepoederde dansers rondbewegen. In zeven scènes toont choreograaf Ushio Amagatsu een wereld van spiegeling en transformatie. Butoh is een Japanse vorm van experimenteel danstheater, ontstaan in de jaren zestig, waarin halfnaakte lijven langzaam en precies groteske bewegingen uitvoeren. 12-15 nov. Inl: 020-6255455 of www.muziektheater.nl.
Japanse Butoh van Sankai Juku Amsterdam Het Japanse butoh-dansgezelschap Sankai Juku keert voor de derde keer terug in het Amsterdamse Muziektheater. De voorstelling Kagemi speelt zich af in een droomlandschap waarin androgyne, wit gepoederde dansers rondbewegen. In zeven scènes toont choreograaf Ushio Amagatsu een wereld van spiegeling en transformatie. Butoh is een Japanse vorm van experimenteel danstheater, ontstaan in de jaren zestig, waarin halfnaakte lijven langzaam en precies groteske bewegingen uitvoeren. 12-15 nov. Inl: 020-6255455 of www.muziektheater.nl.

Amsterdam

Het Japanse butoh-dansgezelschap Sankai Juku keert voor de derde keer terug in het Amsterdamse Muziektheater. De voorstelling Kagemi speelt zich af in een droomlandschap waarin androgyne, wit gepoederde dansers rondbewegen. In zeven scènes toont choreograaf Ushio Amagatsu een wereld van spiegeling en transformatie. Butoh is een Japanse vorm van experimenteel danstheater, ontstaan in de jaren zestig, waarin halfnaakte lijven langzaam en precies groteske bewegingen uitvoeren.

12-15 nov. Inl: 020-6255455 of www.muziektheater.nl.