Industrieel icoon Sphinx Tegels in Maastricht failliet

Industrieel icoon Sphinx Tegels in Maastricht failliet Maastricht, 7 nov. Archieffoto en tegelstempels van Sphinx Tegels in Maastricht. De Limburgse tegelfabrikant is failliet. Voor de 128 personeelsleden is gisteren ontslag aangevraagd. Volgens de curator is het bedrijf het slachtoffer van de kredietcrisis: met name Spaanse fabrikanten verkopen door het instorten van de huizenmarkt tegels tegen dumpprijzen. Hij ziet mogelijkheden voor een doorstart, in afgeslankte vorm met één of twee van de huidige vier ovens, of door verplaatsen van de productie naar het buitenland maar met handhaving van het merk Sphinx. Sphinx Tegels komt voort uit de aardewerkfabrieken van Regout, begin negentiende eeuw een van de eerste industriëlen van Nederland. In 1888 begon de firma met de productie van tegels. In 1997 werd de tegeldivisie afgesplitst van Sphinx Sanitair. Foto archief NRC Handelsblad NRC Handelsblad